Lukijani:

lauantai 27. marraskuuta 2010

Viikonloppuna tapahtuu!

Heipäti hei,pandapalleroiseni!
Olettekos lukeneet Panfun blogia?Ella ja Max kertoivat,että Panfun blogiin tulee ennennäkemätön kilpailu ja marraskuun bloggari/bloggarit paljastetaan!Panfussakin on sattunut ja tapahtunut,on ollut kultapandapäivä,Lili kutoo olivatkohan ne nyt niitä joulusukkia...
Tuli mieleen että järjestetäänköhän uutenavuotena jotain ilotulituksia tai muuta upeaa?Ilotulituksia näkee Panfun tulivuorella lähes päivittäin,mutta jos niitä näkyisi vaikka koko vuorokauden tai ehkä jopa viikon esimerkiksi kaupungissa tai jossain muualla.Se olisi kivaa! ;D Bloggareita varmaan jännittää hirveästi!Selailin kommentteja eräästä Panfun blogin tekstistä,ja olen nyt ainakin yhdestä melko varma kuka kuukauden bloggariksi pääsee!Saa nähdä osuiko arvaukseni oikeaan...
(Minuakin äänestettiin mukavasti että kiitoksia kaikille!)


Miten päivä on mennyt?Minulla ihan mukavasti.Nyt minun tekstini erottaa paremmin kun siinä on tällainen viiva alla,minun ja PP:n tekstithän ovat lähes samanvärisiä ja jotain muutosta kaivattiin.Päätin siis jatkaa kirjoitteluani tällaisella tekstillä!
Muuten,se Bonezin paluu-tarina jää hieman taka-alalle hetkeksi,mutta lupaan jatkaa sitä pian!Tapasin HannahMontanan tänään ja hän kertoi,että käy vähän väliä katsomassa joko kuukauden bloggari on paljastettu!En siis ole ainoa joka jännittää! =D Ääniä on pandaystäviltämme sadellut mukavasti jos jonkinlaisille bloginpitäjille,joka varmasti miellyttää kyseisiä pandoja.(Siis niitä jotka ovat ääniä saaneet)


Tämä päivä on sujunut ihan mukavasti,olin äitini kanssa mummollani siivoamassa,ja päivällisellä saimme tähtitorttuja,(njam)että sellaista.Olen myös pelannut Minecraftia.Ups,melkein unohdin tietotekstin!Brownie saa jälleen kunnian kertoa eläimistä,tällä kertaa kärpästä:
Kiitos.Tästä se alkaa:
Kärppä
Kärppä eli portimo (Mustela erminea) on näätäeläimiin kuuluva pienikokoinen petoeläin, joka elää pohjoisen pallonpuoliskon lauhkeissa ja viileissä oloissa, muun muassa Suomessa. Kärpän tärkeintä ravintoa ovat vesi-, metsä- ja peltomyyrät sekä oravat ja päästäiset. Kärpän pahimpia saalistajia ovat ketutnäädät sekä petolinnut. Kärppä on kuitenkin nopea eläin, joten saalistaja saa sen harvoin kiinni. Kärppä on hyödyllinen hiirten metsästäjä, mutta joskus harvoin se aiheuttaa vahinkoa käymällä siipikarjan kimppuun. Kärpän nahoilla ei nykyisin ole juurikaan taloudellista arvoa.
     Mustela.erminea.jpg
Kärpät ovat melko arkoja petoja. Niiden ruumis on pitkä ja kapea ja jalat lyhyet. Karvapeite on punertava, vatsapuoli valkoinen tai kermanvärinen. Jotkut yksilöt muuttuvat talvella osittain tai kokonaan valkoisiksi, lukuun ottamatta Tyynenmeren rannikon kärppiä, jotka ovat talvisin vaaleanruskeita. Hännänpää on musta, ja sen avulla kärpän erottaa lumikosta. Melko pitkän kaulan kannattelema pää on muodoltaan kolmiomainen, silmät ovat kirkkaat ja mustat, viiksikarvat pitkät ja korvat pyöreät. Uroskärpät ovat suurempia kuin naaraat. Kärpän hännän pituus on kolmasosa ruumiin pituudesta, ja hännän päässä on pitkiä mustia karvoja.


Siinä.Olen nyt vielä pikku hetken Panfussa ja sitten onkin aika tulla pois koneelta.Moikkelis!
Tassuittain PandaPomo11 ja Brownie
  
Näkyillään Panfussa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

pandapomo anteeks siitä eilisestä riidasta mä oikeessa elämässä itkin sen jälkeen kun olin niin tyly sulle mutta käy kattoo mun blogista ku sä jätit kommentin niin mämooon vastannu t:minskupulla