Lukijani:

torstai 25. marraskuuta 2010

Brownie bloggailee

Hei kaikki!
Tällä kertaa kirjoitan yksin,PP on niin velttona nyt...
Mutta äänestyksessä nyt johtavat eläimet,joten ajattelin nyt tehdä tietotekstin jääkarhuista:
Jääkarhu
Jääkarhu on suurin maalla elävä lihansyöjä. Se elää Venäjän pohjoisosissa, Länsi- ja Pohjois-Alaskassa, Kanadan arktisilla alueilla, Grönlannissa, Huippuvuorilla ja Pohjois-Siperiassa.
Ursus maritinus.jpg   Ursus maritimus us fish.jpg
Ruumiinrakenteeltaan jääkarhu on muita karhuja pidempi ja hoikempi vedessä liikkumisen helpottamiseksi. Jääkarhut ovat pituudeltaan runsaasta kahdesta metristä jopa lähes kolmeen ja puoleen metriin, ja niiden säkä yltää 120 cm:stä 150 cm:n korkeuteen. Naaraat painavat 175–300 kg ja urokset 350–700 kg, vaikkakin suurimmat yksilöt voivat painaa jopa yli 800 kg. Jääkarhun nahka on musta, karvat ovat kirkkaita (eli niissä ei ole lainkaan pigmenttiä), vaikka näyttävätkin valkoisen eri sävyiltä. Karvat ovat putkilomaisia ja ne heijastavat ja imevät auringonvaloa taittaen sen valkoisen väriseksi. 

Luonnossa jääkarhut elävät noin 30 vuotta, vankeudessa pidempäänkin.Joskus jääkarhu ja napakettu saalistavat yhdessä, vaikka todellisuudessa napakettu käyttää jääkarhua hyväkseen. Kun napakettu havaitsee hylkeen pesän jääkarhua paremmalla hajuaistillaan, se kiinnittää jääkarhun huomion löytöönsä. Jääkarhu jättää pesään kaivauduttuaan yleensä osan saalistaan syömättä ja näin myös napakettu saa ravintoa. Jääkarhua auttavat uimisessa pienet räpylät.Eskimot kunnioittivat suuresti Nanukia, jääkarhua. Sitä pidettiin älykkäänä, vahvana ja lähes ihmismäisenä. Tarussa kerrotaan kummallisista pystyssä kävelevistä ja puhuvista, igluissa asuvista jääkarhuihmisistä.

Siinä.Jos tilanne ei muutu,kirjoittelemme sitten eläimistä tänne.Tuossa oli vähän esimakua tulevista tietoteksteistämme!Ensi kerralla voisimme vaikka kirjoittaa...kärpästä!
Ei kärpäsistä,vaan kärpästä.Mutta se on sitten ensi kerralla!PP:n pikkuveli haluaisi että PP pelaa Minecraftia,(blogimme lukijoille tuttu peli,PP on kertonut siitä)ja sitä hän tulee nyt pelaamaan.Moikkelis!

Tassuittain Brownie


2 kommenttia:

Chuchu kirjoitti...

Kiva..

LoLi kirjoitti...

Tosi söpöij jääkarhuij toka kuvassa <33!